15 Mart 2012 Perşembe

Bal Kabaklı Pay

Malzemeler:
3 yumurta
1 çay bardağı toz şeker
100 gr yumuşak margarin
1 paket vanilya
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1,5 yemek kaşığı kakao

Islatmak için:
1 çay bardağı süt
1 yemek kaşığı toz şeker

Ek olarak:
700 gr bal kabağı
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı ceviz

Üzeri için:
1 paket krem şanti
1 çay bardağı soğuk süt

Yapılışı:
3 yumurta, 1 çay bardağı toz şeker, 100 gr yumuşak margarin ve 1 paket vanilyayı 2-3 dakika mikserle çarpın. 1 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu ve 1,5 yemek kaşığı kakaoyu karıştırın ve eleyerek karışıma ilave ederek 2 dakika daha çırpmaya devam edin. 26 santim çapında yağlanmış kalıba alın, 160 derecede ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin. Fırından çıkarıp soğutun ve servis tabağına alın. 1 çay bardağı süt ve 1 yemek kaşığı toz şekeri karıştırıp keki ıslatın. 700 gr küp şeklinde doğranmış bal kabağını 1 su bardağı toz şeker ile suyunu çekinceye kadar pişirin. 1 su bardağı ceviz içi ekleyip soğutun. Krem şantiyi 1,5 çay bardağı soğuk süt ile çırpın ve kekin üzerine yayın. Kremanın üzerine hazırladığınız bol kabaklı karışımı yayın, buzdolabında 2-3 saat kadar bekletip dilimleyerek servis yapın.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder