14 Mart 2012 Çarşamba

Ispanak Çorbası

Malzemeler:
Yarım kg ıspanak
3 çorba kaşığı sıvı yağ
1 baş soğan
2 paket tavuk suyu
1 çorba kaşığı
Limon suyu
3 adet yumurta
Tuz
Karabiber
Su

Yapılışı:
Soğanları rendeleyerek yağda kavurun. Yıkayıp temizlediğiniz ıspanakları ince ince doğrayarak tencereye koyun. Ispanakları soğanlarla birlikte kısık ateşte kavurun. Et suyu bulyonunu ayrı bir tencerede az su ile eriterek kaynatın. Pişen ıspanakları bir çatal yardımıyla püre haline getirin. Suyla karıştırarak tencereye alın. 3 adet yumurtanın, sarılarını beyazlarından ayırarak limon suyu ile çırpın ve tencereye ilave edin. Devamlı karıştırarak pişirin. Ateşten aldıktan sonra bekletmeden servis edin.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder