21 Nisan 2012 Cumartesi

Roka Çorbası

Malzemeler:
250 gr roka
1 baş soğan
1 kutu krema
3-4 su bardağı tavuk suyu
1 tatlı kaşığı limon suyu
Yarım çorba kaşığı sıvı yağ
Tuz
Karabiber

Yapılışı:
Soğanı yemeklik doğrayın. Tavaya yarım çorba kaşığı sıvı yağı ekleyin. Soğanı yağda kavurun. Rokaları iyice yıkayıp suyunu süzerek ince ince doğrayın.Servis yapmadan önce çorbanın üzerini süslemek için bir miktar rokayı ayırın. Doğradığınız rokaları soğanla birlikte kavurun. Üzerine bir tatlı kaşığı limon suyu ve 3-4 bardak tavuk suyunu ilave edin. Çorbanın içine bir kutu krema ekleyerek kaynatın. Hazırladığınız çorbayı blenderdan geçirerek pürüzsüz bir kıvam almasını sağlayın. Roka yaprakları ile servis edin.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder