14 Mart 2012 Çarşamba

Fajita

Malzemeler:
500 gr dana biftek
2 adet renkli dolmalık biber
2 adet etli kırmızı biber
2 baş soğan
Maydanoz
Taze soğan
Sıvı yağ
3 diş sarımsak
Pul biber
Kekik
Tortilla ya da lavaş ekmeği

Yapılışı:
Kasapta incelttirilen biftekleri julyen doğrayın. (Birer parmak kalınlığında şeritler halinde.) Sarımsakları soyun ve ince ince kıyın ya da rendeleyin. Doğradığınız etleri geniş bir kaba alın, kıydığınız sarımsağı, tüm baharatları ve 1 çay bardağı sıvı yağı ekleyerek 10-15 dakika dinlendirin. Biberlerin çekirdeklerini çıkartın ve kuru soğanla birlikte doğrayın. Geniş bir tavaya (Wok tava önerilir) yarım çay bardağı sıvı yağ koyun, biberleri ve soğanları sote haline getirin. Sebzeler tam pişirmeden hafif diriyken içine etleri atın ve iyice pişene kadar tahta kaşık yardımı ile kavurun. Taze soğan ve maydanozu ince ince kıyın. Fajitayı servis tabaklarına bölüştürdükten sonra üzerine serpin. Tortillaları ısıtın, yanında isteğe göre salsa sosu ve süzme yoğurtla sıcak olarak servis edin.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder