13 Mart 2012 Salı

Gül Tatlısı

Malzemeler: 

Yarım su bardağı irmik
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı eritilmiş margarin
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Yoğunlaşana kadar un

Şerbeti için:
2,5 su bardağı şeker
2 su bardağı su
Yarım adet limonun suyu

Yapılışı:
Bütün malzemeyi karıştırarak hamuru hazırlayın. Biraz hamur alarak merdaneyle 3 milim kalınlığında açın ve bir kase ile kesin. (Çay bardağıyla keser gibi.) Kesilen daireyi kenardan içe doğru 3 santim olacak şekilde 4 eşit parça kesin ve ortaya yarım ceviz koyarak kesilen karşılıklı kenarları kaldırarak gül şeklini verin. Fırında kızarıncaya kadar pişirin. Soğuyuncaya şerbetini dökün. Şerbeti hazırlamak için su ve şekeri tencereye koyarak 5 dakika kaynatın. Limon suyunu ilave edip ocağınızı kapatın. 5 dakika sonra soğuk tatlıya döküp üzerini kapatın ve servis edin.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder