13 Mart 2012 Salı

Kolay Paçanga Böreği

Malzemeler:
3 yaprak hazır yufka
100 gr pastırma
1 yemek kaşığı tereyağı
1 kase dolusu kaşar peyniri rendesi
1 domates
1 çarliston biber
1 yumurta sarısı
Yarım çay bardağı süt
2 yemek kaşığı sıvı  yağ

Yapılışı:
İnce doğranmış pastırma, rendelenmiş kaşar peyniri, küp doğranmış ve küçük doğranmış biberleri karıştırarak içi hazırlayın. Yufkaları sigara böreği yapımında olduğu gibi üçgen olarak 8'er parçaya ayırın. İlk üçgenin üzerine yumurta, süt ve yağ karışımını sürün. İkinci üçgeni üzerine koyun. Yufkanın geniş kenarına içi ekleyerek, önce sağdan ve soldan kapatın. Sonra, fazla sıkı olmayan rulo halinde sarın. Hazırladığınız ruloları yağlanmış fırın kabına dizin ve üzerine kalan sıvı karışımını sürün. 190 derece fırında kızarana kadar pişirdikten sonra servis edin.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder