14 Mart 2012 Çarşamba

Hünkar Böreği

Malzemeler:
1,5 su bardağı un
200 gr margarin
300 gr kıyma
3 baş soğan
100 gr mantar
100 gr rendelenmiş kaşar
3-4 adet domates
2 çorba kaşığı domates salçası
Tuz
Kekik
Yarım bardak su

Yapılışı:
Buzdolabından katı olarak çıkardığınız margarini keserek una yedirin. Unla yağ ekmek kırıntısı görüntüsü alınca çok soğuk yarım bardak suyu azar azar katarak hamuru yoğurun. Buzdolabında yarım saat bekletin. İnce kıyılmış soğanı, 3 çorba kaşığı margarinde pembeleştirin. İkiye kesilmiş mantarları ilave edin ve 5 dakika pişirin. Kıymayı ayrı bir tavada kavurun. Tuzu, kekiği ve domates salçasını katıp, mantarlı soğanla karıştırın. Hamuru bir fırın tepsisine yayıp 225 derece fırında 10 dakika kadar pişirip çıkarın. Kıymalı harcı üzerine yayıp, en üste rendelenmiş peyniri serpin ve domates dilimlerini yerleştirerek fırına verin. Yaklaşık 10 dakika daha pişirdikten sonra servis tabağına alın ve sıcak halde servis edin.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder