14 Mart 2012 Çarşamba

Baklava

Malzemeler:
3 adet yumurta
4 çorba kaşığı yoğurt
1 çay bardağı zeytinyağı
Yarım adet limonun suyu
Yarım çay bardağı su
Yoğun kıvama gelecek kadar un

İç malzemesi için:
Dövülmüş ceviz

Şerbeti için:
4 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su
Çeyrek adet limon

Ayrıca,
Açmak için nişasta
250 gr margarin

Yapılışı:
Baklavanın şerbetini hazırlayın. Bunun için şeker, su ve çeyrek adet limonu kaynatın ve bekletin. Yoğurt, zeytinyağı, limon suyu ve suyu bir kabın içinde karıştırın. Yumurtaları içine kırp, unu azar azar ilave ederek poğaça hamuru yumuşaklığında bir hamur elde edin. Hamurdan büyük parçalar kopartarak 20 adet beze yapın. Bezelerin üzerine nemli bir bez örtüp, 20 dakika kadar dinlendirin. İlk 10 bezeyi ayrı ayrı hafifçe unlanmış zeminde servis tabağı büyüklüğünde açın. Aralarına nişasta serperek üst üste dizin. Oklavayla 10 bezeyi bir arada incecik açın. İlk 4 yufkayı bolca yağlanmış bir tepsiye alıp, her 4 yufkada bir dövülmüş ceviz serpin. Kalan 10 bezeyi de açın. Onları da yine aralarına ceviz serperek tepsiye alın. Bu arada margarini eritin. Tepsideki hamuru baklava dilimi şeklinde kesin. Üzerine iyice kızdırılmış margarini gezdirin. Tepsiyi önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırına sürün. Baklavanın üzeri altın sarısı renk alana kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra, bir süre soğumasını bekleyin. Üzerine ılık şerbeti döküp, tatlısının çekmesini bekledikten sonra servis edin.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder