25 Mayıs 2012 Cuma

Kremalı Tavuk Çorbası

Malzemeler:


300 gr doğranmış tavuk göğsü
8 su bardağı tavuk suyu
1 çorba kaşığı margarin
2 kahve fincanı un
70 gr çiğ krema
1 tatlı kaşığı tuz

Yapılışı:


Bir tencereye yağı koyup hafifçe kızdırın. Kızdırdığınız yağa unu ilave edin, un sarı bir renk kadar kavurun. Kavrulan una tavuk suyunu ve tuzu ilave ederek kaynatın. Daha sonra kremanızı koyarak 20 dakika daha kaynatın. Daha sonra kremanızı koyarak 20 dakika daha kaynatın, çorbanızı süzün, son olarak tencerenize tavuk etlerini ekleyin. Tabağa alın ve üzerine bağlı olarak baharat ilave ettikten sonra servis edin.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder