15 Mart 2012 Perşembe

Ekşili Sebze Çorbası

Malzemeler:
1 baş soğan
1 çorba kaşığı margarin
1 adet patates
1 adet havuç
1 adet kereviz
1 çay bardağı bezelye
1 çorba kaşığı un
5 su bardağı et suyu
3 diş sarımsak
1 adet limonun suyu
1 çay kaşığı nane
Tuz

Yapılışı:
Yemeklik doğranmış soğanı tencereye alın. Üzerine 1 çorba kaşığı margarini koyup kavurun. Patates,havuç ve kerevizi küçük küçük doğrayın. 1 çay bardağı bezelyeyle birlikte tencereye koyun. Üzerine unu ilave edip 1-2 dakika daha karıştırın. Et suyunu ekleyin. Tuzu da katıp sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Bu arada, limon suyu, dövülmüş sarımsak ve naneyi karıştırın. Çorbaya ilave edip tencereyi ocaktan alın ve servis edin.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder