13 Mart 2012 Salı

Kereviz Çorbası

Malzemeler: 
1 adet büyük kereviz
2 adet havuç
2 demet maydanoz
1 baş soğan
1 tatlı kaşığı kuru biberiye
1 çay kaşığı margarin
Tuz
1 dal defne yaprağı

Yapılışı:
Sebzelerin tümünü yıkayıp ayıklayın. Kereviz ve havucun kabuklarını soyun. Kerevizi küçük küpler halinde doğrayın. Kereviz yapraklarını ince ince kıyın. Havucu küp küp doğrayın. Maydanozu ince ince kıyın. Soğanı soyup küçük küpler halinde doğrayın. Büyük bir tencerede 1 çorba kaşığı margarini eritip kereviz, havuç, maydanoz, soğan ve biberiyeyi ekleyip hafifçe kavurun.4-5 çorba kaşığı su ilave edip pişirin. Ardından, 1,5 litre su ekleyip defne yaprağını da ilave ettikten sonra 15 dakika kadar pişirin. Kereviz yapraklarını tencereye ilave edip tuzla tatlandırın. Kalan margarini bir tavada eritin. Ekmek dilimlerini 175 dereceye ayarlı fırında birkaç dakika kadar bekletin. Eritilmiş margarini üzerinde gezdirin. Çorbayı önceden ısıtılmış servis tabaklarına paylaştırın. Margarinli ekmek eşliğinde servis edin.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder