13 Mart 2012 Salı

İki Renkli Muhallebi

Malzemeler: 

3 kahve fincanı un
4 kahve fincanı toz şeker
4 su bardağı süt
1 paket vanilya
1 kahve fincanı margarin
2 çorba kaşığı Hindistan cevizi rendesi

Sosu için:
3 çorba kaşığı kakao
1 adet yumurta
2 çorba kaşığı toz şeker
3 çorba kaşığı süt
200 gr margarin

Yapılışı:
Un, toz şeker ve sütü mikserle çırparak pürüzsüz hale getirin. Kısık ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Ateşten alıp vanilya ve 1 kahve fincanı margarini ekleyin. Malzemeleri birbirine yedirinceye kadar mikserle çırpın. Muhallebi soğuyuncaya kaselere paylaştırın. Sonra, sosu hazırlamak için 4 kahve fincanı margarini eritip kakao, yumurta ve toz şekeri ilave ederek çırpın. Süt ekleyip iyice karıştırın ve koyulaşıncaya kadar pişirin. Hazırladığınız sosu kaselere boşalttığınız muhallebilerin üzerine paylaştırın. Soğuyunca üzerine Hindistan cevizi serperek servis edin.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder