14 Mart 2012 Çarşamba

Yayla Çorbası

Malzemeler:
Yarım su bardağı pirinç
4,5 su bardağı su
2 su bardağı yoğurt 
1 silme yemek kaşığı un
1 adet yumurta
Tereyağı
Nane

Yapılışı:
Pirinci 3 su bardağı soğuk suda haşlayın. Yoğurdu bir kaba alıp, 1 su bardağı su ile iyice çırpıp, yumurtayı ve unu ilave ederek çırpmaya devam edin. Haşlanmış pirince yarım su bardağı soğuk suyu ilave edin ve yoğurtlu karışımı birden döküp, karıştırın. Kıvamı koyu olursa biraz ılık su ilave ederek 5 dakika kaynatın. Ocağın altını kapatıp, tavada tereyağını eritin ve naneyi kavurun. Çorbayı servis kaselerine aldıktan sonra kavrulmuş naneyi üzerinde gezdirin ve sıcak halde servis edin.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder