14 Mart 2012 Çarşamba

Biftek Rulosu

Malzemeler:
1 baş soğan
1 adet havuç
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
250 gr kıyma
6 adet biftek
1 çay kaşığı bezelye
1 çorba kaşığı salça
1 su bardağı su
1 çorba kaşığı margarin
Tuz

Yapılışı:
Soğanı ve havucu rendeleyin. 1 çay kaşığı karabiber, kimyon, tuz ve kıymayı derin bir kabın içinde yoğurun. 1 çay bardağı bezelyeyi ekleyin. 6 adet bifteğin içine, hazırladığınız harcı doldurun. Biftekleri rulo biçiminde sarın. Bifteğin kenarlarını kürdanla tutturun. İçlerine doldurduğunuz biftekleri, margarinle hafifçe yağladığınız tepsiye dizin. 1 çorba kaşığı salçayı, 1 su bardağı suya karıştırın. Bifteklerin üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20-25 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra kürdanları bifteklerden çıkarıp servis edin.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder