14 Mart 2012 Çarşamba

Mantarlı Tagliatelle

Malzemeler:
Yarım paket tagliatelle makarna
8 adet mantar
1,5 su bardağı krema
1 tatlı kaşığı zerdeçal
1 adet kırmızı biber
2 sap yeşil soğan
1 diş sarımsak
1'er tatlı kaşığı tuz ve karabiber
Sıvı yağ
1 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri

Yapılışı:
Tencereye su, tuz, yağ ve zerdeçal ekleyip kaynatın ve üzerine makarna ilave edin. Diğer taraftan yağlanmış bir tavaya, doğranmış sarımsak, kırmızı biber ve mantar ilave ederek kavurun. Sonra, karabiber ilave edin ve üzerine yeşil soğan ekleyerek biraz daha kavurun. Son olarak kremayı ekleyin. Haşlanmış makarnayı süzerek sudan geçirdikten sonra sosun içine döküp karıştırın. Servis tabağına ekleyin ve üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serperek servis edin.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder