14 Mart 2012 Çarşamba

Hamsi Dolması

Malzemeler:
1 kg hamsi
3 çorba kaşığı zeytinyağı
2 baş soğan
Yarım çorba kaşığı dolmalık fıstık
Yarım su bardağı pirinç
1 su bardağı sıcak su
Yarım çorba kaşığı kuş üzümü
1 çay kaşığı toz şeker
Yarım demet maydanoz
Yarım su bardağı un
2 adet yumurta
Sıvı yağ
Tuz
Karabiber

Yapılışı:
Hamsilerin kafalarını ve kılçıklarını temizleyin. Bol suyla yıkayın. Tavaya 3 çorba kaşığı zeytinyağı ekleyerek kızdırın. Küçük doğranmış soğanları ve yarım çorba kaşığı dolmalık fıstığı tavaya aktarın. Soğanlar şeffaflaşıp sararana dek kavurun. Yarım su bardağı pirinci yıkayıp süzdükten sonra soğanların üzerine ekleyin. 1-2 kez çevirdikten sonra, 1 su bardağı sıcak suyu, tuzu, karabiberi, yarım çorba kaşığı kuş üzümünü ve 1 çay kaşığı toz şekeri ilave edin. Ağır ateşte pirinçler, suyu çekene dek pişirin. Ardından ince doğranmış maydanozu ekleyip karıştırın. Hamsinin dış kısımlarını tuz ilave edilmiş una batırın ve 2 adet hamsiyi yan yana yerleştirin. Ortasına hazırladığınız içten bir tatlı kaşığı koyun. Üçüncü hamsinin dışını una buladıktan sonra harcın üzerine yerleştirin. Sonra çırpılmış yumurtaya batırın. Derin bir tavaya sıvı yağı alın. Hamsileri kızartın. Fazla yağını süzmek için kağıt mutfak havlusunun üzerine çıkarın. Daha sonra servis tabağına alarak sıcak halde servis edin.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder