25 Mayıs 2012 Cuma

Tulumba Tatlısı

Malzemeler:


1 çorba kaşığı tereyağı
5 kahve fincanı su
5 kahve fincanı un
4 adet yumurta
Bir tutam tuz
Sıvı yağ


Şerbeti için:
2 su bardağı su
500 gr toz şeker
1 çorba kaşığı limon suyu


Yapılışı:


Öncelikle şerbeti hazırlayın. Bunun için suyu tencereye alın. Toz şekeri ekleyin. Kaynayıncaya limon suyunu karıştırın. Bir iki taşım daha kaynatın. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Tereyağı ve suyu tencereye alarak su kaynayıncaya unu azar azar ilave edin. Karıştırarak 5-6 dakika pişirin. Ateşten alarak soğumasını bekleyin. Daha sonra, yumurtaları ve bir tutam tuzu karışıma yedirin. Elinizle yoğurun. Sıkma torbasına doldurun. Sıvı yağı hafifçe kızdırın. Sıkma torbasındaki hamuru baş parmak kalınlığında yağa sıkın ve sallayarak kızartın. Soğuk şerbetin içine alın. 15 dakika beklettikten sonra servis edin.


Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder