16 Nisan 2013 Salı

Zeytinli Kelebek Poğaça

Malzemeler:

6 su bardağı un
1 çorba kaşığı toz maya
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
2 adet yumurtanın akı
1 çay bardağı sıvı yağ
Ilık su

İç malzemesi için:

Zeytin ezmesi

Üzeri için:

2 adet yumurtanın sarısı

Yapılışı:

Hamuru hazırlamak için maya ve toz şekeri komposto kasesine alıp ılık su ekleyin ve kabarmasını bekleyin. Unu derin bir kabarmasını bekleyin. Unu derin bir kaba ekleyip tuz ile harmanlayın ortasını havuz gibi açarak yumurta akını ve sıvı yağı ekleyip kabarmış mayayı da ekleyerek yumuşak, ele yapışmayacak bir hamur elde edin. Sıcak bir ortamda üzerine nemli bir bez örterek 2 saat mayalandırın. Mayalandıktan sonra hamuru bezelere ayırın ve her birini tatlı tabağı büyüklüğünde açın. 1 tatlı kaşığı zeytin ezmesi sürün. Hamuru önce sağ ve sol kenarlarından sonra da alt ve üst kenarlarından içe doğru katlayın. Rulo haline getirerek sağ ve sol kenarlarından birer çizik kesip açın. Kanatlarını oluşturun ve yağlı kağıt serili tepsiye sıralayıp yumurta sarısı sürün. Susam serperek fırına sürün ve önce 165 derecede 15 dakika sonra 180 derecede kızarana kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra tabaklara alarak servis edin.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder