14 Mart 2012 Çarşamba

Kulak Çorbası

Malzemeler:
200 gr yağsız kıyma
1 çay bardağı çok ince bulgur
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber

Hamuru için:
1 su bardağı un
1 çay bardağı tuz
1 adet yumurta
1 çay bardağı haşlanmış nohut
1 kg kemik
Ilık su

Üzerine:
2 kg yoğurt
1 çorba kaşığı tereyağı
Yarım çorba kaşığı nane

Yapılışı:
Öncelikle köfteyi hazırlayın. Bunun için, kıyma, bulgur, tuz ve karabiberi karıştırın. Elinizle fındık büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Un, tuz, yumurta ve suyu karıştırarak yoğurun. Hamurdan küçük bezeler koparıp oklavayla açın. Küçük ve ince olacak biçimde kesin. Kemikleri yıkayıp su dolu geniş bir tencereye koyun. Tuz serpin. Kaynayınca kemikleri tencereden alın. Çorbalık hamurları ktın. Hamur pişince, köfteleri ve nohutları da tencereye atın. Arada bir karıştırıp, kaymak tutmasını engelleyin. Daha sonra tencereyi ateşten alın. Ilınınca yoğurdu karıştırın. 1 çorba kaşığı tereyağını tavada eritin. Naneyle karıştırıp, çorbanın üzerine gezdirin ve servis edin.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder