14 Mart 2012 Çarşamba

Bezelye Çorbası

Malzemeler:
1 su bardağı bezelye
1 yemek kaşığı un
1,5 yemek kaşığı margarin
4 su bardağı et suyu
Dereotu
Tuz
Karabiber
Kırmızıbiber

Yapılışı:
Bir yemek kaşığı bezelyeyi ayırarak haşlayın. Haşlanmış bezelyeleri süzgeçten geçirin. Unu yağda kavurun. Biraz su ilave ederek karıştırın. Süzdüğünüz bezelyeyi ilave ederek karıştırın. Et suyunu ekleyerek kaynatın. İnce ince kıyılmış dereotunu üzerine serpin. (Dilerseniz kızdırılmış kırmızı biber de dökebilirsiniz.) Kızarmış ekmekle birlikte sıcak olarak servis edin.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder