13 Mart 2012 Salı

Bal Kabaklı Sac Böreği

Malzemeler:
1 kg un
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı sıvı yağ
1 kahve fincanı yoğurt
Tuz

İç malzemesi için:
1 kg temizlenmiş bal kabağı
2 baş kuru soğan
Yarım demet maydanoz
Tuz

Yapılışı:
İnce kıyılmış kuru soğanı, yarım su bardağı sıvı yağda soğanlar yumuşayana kadar pişirin. Bal kabağını soyup rendeledikten sonra yeterince tuz ile birlikte soğanları katın ve orta ateşte ağzı kapalı olarak püre haline gelen kadar pişirin. İnce kıyılmış maydanozu da katıp ocaktan alın. Yarım su bardağı sıvı yağ, yarım su bardağı yoğurt , 1 kilo un, 1 tatlı kaşığı tuz ve alabildiği kadar su ile yumuşak bir hamur yapın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp tabak genişliğinde açın. Hamurun yarısına hazırlanan içten yayıp, kalan yarısını hamurun üzerine kapatın. Teflon tavada tersli düzlü çevirerek kızartın. Sıcak olarak servis edin.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder