14 Mart 2012 Çarşamba

Burma Kadayıf

Malzemeler:
1 kg çiğ burma kadayıf
600 gr margarin
1 kg öğütülmüş fıstık içi
1 çorba kaşığı pekmez

Şerbeti için:
6 su bardağı su
3 kg toz şeker

Yapılışı:
Şekeri ve suyu bir tencerede karıştırın. Şerbet kıvamına gelene dek kaynatın. Kadayıf için 100 gr eritilmiş margarini ve 1 çorba kaşığı pekmezi karıştırın. Tepsinin dibine sürün. Çiğ burma kadayıfı düz bir zeminde açın. Ortasına boydan boya fıstık içi serpin. Sonra bir ucundan tutun ve burarak sarın. Tepsiye yerleştirin. Üzerine, kalan eritilmiş margarini sürün. Fazla yağı tepsiye eğerek dökün. Burma kadayıfı önceden ısıtılmış olan 180 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin. Kadayıfı aynı tepside ters çevirerek, 10 dakika da diğer yüzünü pişirin. Sıcak şerbeti üzerine dökün ve şerbetini çektikten sonra servis edin.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder