13 Mart 2012 Salı

Badem Tatlısı

Malzemeler:
6 adet yumurta
2 çorba kaşığı toz şeker
100 gr margarin
2 çorba kaşığı un
50 gr kabuksuz badem
100 gr çekilmiş badem

Şerbeti için:
1 kg toz şeker
3 bardak su
Yarım adet limonun suyu


Yapılışı:
Yumurta sarılarını aklarından ayırarak bir tencereye alın ve şekeri ilave edin. Ağır ateşte tel ile çırparak kabartın. Ateşten alarak çekilmiş badem, un ve 50 gr eritilmiş margarini ekleyin. Yumurta aklarını ayrı bir kapta çırparak kar haline getirin. Karışıma katarak karıştırın. Yağlanmış tepsiye dökerek düzleştirin. Üzerine ince kırılmış bademi serpiştirip 20-30 dakika kadar pişirip fırından çıkarın. Şerbeti hazırlamak için, şeker ve suyu bir tencereye koyarak kaynatın. Köpüğünü alın, limon suyunu katın.  Kısa bir süre daha kaynatıp ateşten alın. Sonra fırından çıkardığınız tepsiye dökerek soğuduktan sonra servis edin.

Afiyet olsun.

2 yorum:

  1. merhabalar:)
    sayfanızdaki tarifler çok hoş gerçekten..
    birde resim olayına girseniz tamamdır...
    takipçinizim.
    bende sizi beklerim sayfama,arzu ederseniz tabiki..
    gönül dolusu sevgilerimle...
    :)

    YanıtlaSil
  2. @birtutamkekik,
    Merhaba,
    Çok teşekkür ederim.
    Bu tarifler anneannemin anneme gelin olarak verdiği defterden yazıldığı için fotoğraf konusunda sıkıntı yaşıyoruz, umarım zamanla tek tek yapıp fotoğraflarını koyacağım. Güzel sözleriniz için çok mutlu oldum.

    Sevgiler.

    YanıtlaSil