14 Mart 2012 Çarşamba

Hamur Kızartması

Malzemeler:
3 çorba kaşığı yoğurt
1 adet yumurta
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karbonat
5 su bardağı un
Sıvı yağ

Yapılışı:
Un ve yağ hariç tüm malzemeleri, bir kaba sırayla ekleyin. Çırptıktan sonra kabarması için 5 dakika bekleyin. 5 dakikanın sonunda öncelikle 2 su bardağı un ekleyin ve yoğurun. Daha sonradan, kalan yarım su bardağı unu azar azar ekleyerek yumuşak ile sert arası bir kıvamda hamur elde edin. Hamuru merdane ile açarak kalp kalıplarla kesin ve kızdırılmış bol yağda arkalı önlü kızartın. Sıcak olarak servis edin.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder