16 Nisan 2013 Salı

Elma Soslu Dana Bonfile

Malzemeler:

1 kg bonfile
1 su bardağı elma suyu
2 yemek kaşığı tereyağı
1 demet maydanoz
1 su bardağı un
Tuz
Karabiber

Yapılışı:

Bonfile dilimlerini dövün una bulayın. Yağsız tavada alt üst ederek birer dakika pişirin. Servis yapacağınız tabağa düzgün şekilde yerleştirin. Aynı tavaya 1 su bardağı suyu ilave edip 5 dakika pişirin. İçine tereyağı, tuz ve biber ekleyerek kaynatın. Bu karışımı hazır olan etlerin üzerine dökün. Hazırladığınız dana bonfilenin yanına garnitür olarak Şam fıstıklı pilav ya da erişte ilave edebilirsiniz. Sıcak olarak servis ediniz.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder