25 Mayıs 2012 Cuma

Arpa Şehriyeli Mantar Salatası

Malzemeler:


1 su bardağı arpa şehriye
400 gr kültür mantarı
1 adet hazır közlenmiş kırmızıbiber
1 adet havuç
2 adet Çarliston biberi
3 yemek kaşığı mısır
4 adet kornişon turşusu
4 sap taze soğan
Yarım demet dere otu
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım adet limonun suyu
Tuz

Yapılışı:


Öncelikle mantarları yıkayıp limonlu suda yaklaşık 10 dakika haşlayın. Bu aşamada diğer yandan tuzlu kaynar suda arpa şehriyeleri haşlayın. Karıştırma kabına havuçları rendeleyin. Kırmızı biberi ve kornişon turşuyu yıkayıp küp şeklinde doğrayın. Taze soğanları ve Çarliston biberi köşeli olarak doğrayın. Mantarları ince dilimler halinde keserek salataya ekleyin. Daha sonra, arpa şehriye, mısır, ince kıyılmış dereotu, tuz ve zeytinyağı ilave ederek, ekşiliği isteğinize göre limon sıkarak salatayı harmanlayın. Servis tabağına alarak servis edin.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder