14 Mart 2012 Çarşamba

Nohut Güveç

Malzemeler:
1 su bardağı nohut
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 baş doğranmış soğan
2 büyük patlıcan
3 kırmızı biber
2 büyük patates
2 diş sarımsak
Pul biber
Yenibahar
Tuz
Karabiber
2 çay kaşığı zeytin ezmesi
2 çay kaşığı domates püresi

Yapılışı:
Nohutları akşamdan ıslatın. Süzüp 10 dakika pişirin ve tekrar süzün. Patlıcanları dilimleyip tuzlayın ve sonra yıkayarak kurulayın. Doğranmış soğanı zeytinyağında kavurun. Patlıcan, biber ve domatesleri kızartın. Nohut ve sebzeleri güvece kat kat dizin. Sarımsak, pul biber ve yenibaharı ekleyin. Zeytin ezmesi, domates püresi ve 2 yemek kaşığı suyu karıştırıp güvece ilave edin. Su ekleyip kapağını kapatın. 190 derece fırında 1,5 saat pişirdikten sonra servis edin.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder