14 Mart 2012 Çarşamba

Boşnak Böreği

Malzemeler:
1kg un
1 fincan sıvı yağ
1 adet yumurtanın sarısı
Su
Tuz

İç malzemesi için:
200 gr beyaz peynir ya da çökelek
1 demet maydanoz
1 su bardağı sıvı yağ
Tuz

Yapılışı:
Unun ortasını açıp, ortasına tuzu, ılık suyu ve 1 fincan sıvı yağ ilave ederek yoğurmaya başlayın ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Hamuru 9 eşit parçaya bölüp bezeler hazırlayın. Bezelerden her birini tabak büyüklüğünde açın. Bezelerin üzerine sıvı yağı sürün. Yufkayı kenarlarından çekiştirerek, hazır yufka inceliğinde açın. Yufkaya kaşığın ucu ile sıvı yağ serpin. Hazırladığınız peynirli-maydanozlu içi de yufkaya serpin. Yufkayı rulo şeklinde sarın. Yağlanmış fırın tepsisine ortadan başlamak üzere yufkaları dolayarak yerleştirin. Üzerine yumurta sarısı sürdüğünüz böreği, önceden ısıtılmış 230 derece fırında altı-üstü kızarana dek pişirin ve sıcak olarak servis edin.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder