25 Mayıs 2012 Cuma

Tavuklu Paça Çorbası

Malzemeler:


1 adet haşlanmış didiklenmiş tavukgöğsü
Yarım su bardağı un
2 çorba kaşığı margarin
5 su bardağı tavuk suyu
Yarım adet limonun suyu
4-5 diş dövülmüş sarımsak
2 çay kaşığı pul kırmızıbiber
1 çorba kaşığı margarin
Tuz

Yapılışı:


2 çorba kaşığı margarini bir tencerede eritin. İçine yarım su bardağı unu ilave ederek hafifçe sararana dek kavurun ve soğumaya bırakın. Tavukları didikleyerek küçük parçalara ayırın. 5 su bardağı tavuk suyunu ve tavuk etlerini una ekleyerek topaksız kıvama getirin. Çorbayı sürekli karıştırarak bir taşım kaynatın. Sarımsağı dövün ya da ince ince doğrayın. Ocağın  altını kapatmaya yakın dövülmüş sarımsağı, tuz ve limon suyunu ekleyin. 1 çorba kaşığı margarini küçük bir tavada kızdırın. İçine 2 çay kaşığı pul biberi ekleyerek fazla yakmadan 1-2 kez çevirip, çorbanın üzerinde gezdirin. Çorbayı maydanoz yaprakları ile süsleyerek soğutmadan servis edin.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder