25 Mayıs 2012 Cuma

Patlıcanlı Saksı Kebabı

Malzemeler: 


3 adet patlıcan
1 tatlı kaşığı margarin
1 kg kuşbaşı kuzu eti
1 adet doğranmış havuç
Yarım su bardağı bezelye
Birkaç adet karabiber (Tane karabiber)
1 diş dövülmüş sarımsak
1 adet defne yaprağı
2 adet maydanoz sapı
Fesleğen
Tuz
1 çay kaşığı kekik
1 adet domates
Sıvı yağ

Yapılışı:


Sıvı yağı kızdırıp, patlıcanları içine atın. Kızarttıktan sonra ortadan ikiye ayırın. Margarini eritin. Etleri yağa alıp, kavurun. Havuçlar suyunu çekince tencereyi ocaktan alın. Kızartılan patlıcanların içini oyup harcını doldurun. Üzerine kekik serpin. Domatesleri dilimleyip patlıcanların üzerine kapatın. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 15 dakika pişirin. Fırından alıp üzerine bezelye serperek sıcak halde servis edin.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder