25 Mayıs 2012 Cuma

Sebzeli Kuzu İncik

Malzemeler:
6 adet kuzu incik
5 yemek kaşığı sıvı yağ
2 baş soğan
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı domates salçası
2 yaprak defne
300 gr havuç
300 gr mantar
400 gr soyulmuş domates konservesi
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı sirke
Karabiber
Kekik
Tuz

Yapılışı:
İncikleri tuzla ve biberle harmanlayın. Fırına uygun bir tepside yağ ile iyice kızartın. Soğan ve sarımsağı kıyın. Domates salçası, defne ve biraz kekik katıp kızartmaya devam edin. Üç çay bardağı sıcak su ekleyip 175 derece ısıtılmış fırında 2 saat pişirin. Bu süre boyunca etler suyunu çekerse azar azar sıcak su eklemeye devam edin ve incikleri arada çevirin. 1 saat sonra doğradığınız havuçları ve mantarları; 1,5 saat sonra da süzdüğünüz domatesleri ekleyin. Yemeği fırından çıkarınca etleri bir tabağa alın. Sosu, çok az suda erittiğiniz nişasta ile koyulaştırın. Tuz, karabiber ve sirke ekleyip bir taşım kaynatın. Etleri katıp kekik serpin ve servin edin.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder