25 Mayıs 2012 Cuma

Sığır Bonfile

Malzemeler:


150 gr 4 dilim sığır filetosu
2 diş sarımsak
100 gr yeşil zeytin
100 gr domates
Kırmızıbiber
Zeytinyağı
Tuz

Yapılışı:


4 çorba kaşığı zeytinyağında sarımsağı öldürün, eti ekleyip, harlı ateş üstünde iki tarafı da altın sarısı renk alıncaya kadar kızartın. Sonra etleri çıkarın. Aynı yağa irice kıyılmış zeytinleri, çok küçük doğranmış  domatesleri ve ufalanmış acı kırmızıbiberi ekleyin. Harlı ateşte 2 dakika kadar pişirin. Eti yeniden tavaya koyun, zeytinlerin tuzunu göz önünde bulundurarak biraz tuzlayın ve bir dakika kadar daha pişirin. Filetoları sıcak servis tabağına koyun. Üzerine bir miktar pişirme suyundan ekleyerek servis edin.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder