25 Mayıs 2012 Cuma

Havuçlu Şehriye Çorbası

Malzemeler:


1 adet havuç
1 su bardağına yakın tel şehriye
1 baş soğan
1 çorba kaşığı margarin
1 çorba kaşığı un
6 bardak su
İnce kıyılmış maydanoz
1 adet limon
Tuz

Yapılışı:


Margarini tavaya alıp eritin. Soğanı yemeklik doğrayıp hafifçe pembeleştirin. Üzerine 1 çorba kaşığı un serpin. Birkaç dakika karıştırın. 6 su bardağı su ve tuz ile rendelediğiniz havucu tencereye alın. Çorba kaynadıktan sonra şehriyeleri ekleyin ve pişirin. Ocaktan aldıktan sonra üzerine ince kıyılmış maydanozları serperek servis edin.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder