25 Mayıs 2012 Cuma

Kremalı Mantar Çorbası

Malzemeler:


7-8 adet mantar
Yarım baş soğan
125 gr margarin
2 çorba kaşığı un
Yarım su bardağı süt
1 adet et suyu tableti
3,5 su bardağı su
Yarım paket krema
Tuz

Üzeri için:


1 çorba kaşığı tereyağı

Yapılışı:


Mantarları ve soğanı çok ince doğrayın. Teflon tavada sote haline getirin. Ayrı bir kapta margarini eritin. 2 çorba kaşığı unu kavurun. Yarım su bardağı süt ve et suyu tabletini ilave edin. 3.5 su bardağı suyu ilave ekleyin. Sote edilmiş mantarları da tencereye alın. Kaynayıncaya kremayı ve tuzu ekleyin. Tencereyi ocaktan alın. Sonra tereyağını eriterek çorbanın üzerinde gezdirin ve servise edin.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder