21 Nisan 2012 Cumartesi

Alabalık Buğulama

Malzemeler:
4 adet fileto alabalık
4 adet defne yaprağı
3 adet domates
3 adet çarliston biber
1,5 adet limonun suyu
70 gr tereyağı
250 gr mantar
1 çorba kaşığı kapari turşusu
Tuz
Karabiber

Yapılışı:
Domatesleri halka halinde keserek yağlanmış tavaya dizin. Alabalık filetoları domateslerin üzerine yerleştirin ve yine domatesleri dörde bölerek balıkların aralarına yerleştirin. Çarliston biberleri çekirdekleri çıkarıldıktan sonra uzun şeritler ya da halkalar halinde keserek balıkların üzerlerine yerleştirin. İkiye bölünmüş mantarları, bir çorba kaşığı kapari turşusu ve defne yapraklarını ilave edin. Limon suyu ve balıkların üst seviyesine kadar su koyun. Kararınca tuz ve karabiber ilave ettikten sonra tavanın kapağını kapatarak hafif ateşte 30 dakika pişirin. Limon suyu ve baharat serperek servis edin.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder