27 Mayıs 2012 Pazar

Piliç Pane

Malzemeler:


1 adet tavuk budu
1 adet tavukgöğsü
1 çay bardağı un
2 bardak süt
2 adet yumurta
2 çay bardağı galeta unu
2 çorba kaşığı sıvı yağ


Yapılışı:


Öncelikle tavuk etlerini haşlayın. Haşlanmış tavuklar ayrı bir kapta beklerken, 1 çorba kaşığı yağda 1 çay bardağı un ve sütü karıştırın. Koyulaşmaya başladığında, ocaktan alın ve 10 dakika bekletin. Tavuk etlerini, önce bu sosa sonra çırpılmış yumurta ve galeta ununa batırın. Kızgın yağda 5 dakika kızartarak sebzelerle süslenmiş tabaklara alın ve servis edin.


Afiyet olsun.

1 yorum:

  1. Merhaba,
    Ertesi güne tavuk kalsa, yumurtadan dolayı herhangi bir koku olması söz konusu mu?

    YanıtlaSil