14 Mart 2012 Çarşamba

Tavuklu Saksı Kebabı

Malzemeler:
4 adet bostan patlıcan
500 gr kuşbaşı tavuk eti
3 adet çarliston biber
3 adet domates
1 baş soğan
2 çorba kaşığı salça
Tuz
Karabiber
Pul biber
Kekik
1 adet domates
1 adet biber
1 çorba kaşığı salça
1 kase sıcak su


Yapılışı:
Patlıcanları alacalı soyarak, enine ikiye kestikten sonra dikkatlice oyun ve 20 dakika tuzlu suda bekletin. Tavukları tavaya atarak sote haline getirmeye başlayın ve sırasıyla, yemeklik doğranan soğan, biber, domates ve salçayı ilave edin. Suyunu çektikten sonra tuzu ve diğer baharatları ekleyin. Suyunu tamamen çekince de altını kapatın. Patlıcanların suyunu süzerek kurulayın ve kızgın yağda kızartın. Kızaran patlıcanların içine tavuklu harç koyarak borcama dizin. Salçayı bir kase sıcak suda çözdürdükten sonra patlıcanların etrafına gezdirin. Sonra suya da çok az tuz gezdirerek 200 derece önceden ısıtılmış fırına verin. Suyunu çekene kadar pişirin ve sıcak olarak da servis edin.


Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder