Malzemeler:
3 adet uzun patlıcan
3 adet biber
1 baş orta boy soğan
300 gr dana eti
1 yemek kaşığı salça
2 adet domates
3 diş sarımsak
Pul biber
Karabiber
Kekik
Yapılışı:
Patlıcanları 20-25 dakika tuzlu suda bekletin. Daha sonra yıkayarak kağıt havlu ile kurulayın. İnce şeritler halinde keser kızartın. Çok pişirmemeye dikkat edin. ayrı bir tencerede kuşbaşı doğranmış etleri yağsız bir şekilde kavurun. Etler kendi suyunu çektikten sonra soğanı ve 2 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyin. 2 adet biber, 1 adet domates, sarımsak, salça, baharatlar, tuz ve 1 su bardağı sıcak suyu ekleyerek pişirin. sonra bir kaseye 2 ya da 3 adet kızartılmış patlıcanı artı şeklinde koyun. Orta kısmına hazırladığınız iç malzemesini koyarak patlıcanları sarın, üzerine domates ve biber koyarak patlıcanları tencerede, ocakta ya da tepsi ile fırında pişirin. Tencereye ya da tepsiye dizdiğiniz sarılmış patlıcanların üzerine 1 su bardağı sıcak su ve 1 yemek kaşığı salça ile hazırladığınız sosu dökün ve pişirin. Daha sonra servis tabağına alarak sıcak halde servis edin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder