Malzemeler:
Yarım su bardağı irmik
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı eritilmiş margarin
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Yoğunlaşana kadar un
Şerbeti için:
2,5 su bardağı şeker
2 su bardağı su
Yarım adet limonun suyu
Yapılışı:
Bütün malzemeyi karıştırarak hamuru hazırlayın. Biraz hamur alarak merdaneyle 3 milim kalınlığında açın ve bir kase ile kesin. (Çay bardağıyla keser gibi.) Kesilen daireyi kenardan içe doğru 3 santim olacak şekilde 4 eşit parça kesin ve ortaya yarım ceviz koyarak kesilen karşılıklı kenarları kaldırarak gül şeklini verin. Fırında kızarıncaya kadar pişirin. Soğuyuncaya şerbetini dökün. Şerbeti hazırlamak için su ve şekeri tencereye koyarak 5 dakika kaynatın. Limon suyunu ilave edip ocağınızı kapatın. 5 dakika sonra soğuk tatlıya döküp üzerini kapatın ve servis edin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder