14 Mart 2012 Çarşamba

Bademli Helva

Malzemeler:
9 kahve fincanı iri irmik
4 kahve fincanı tereyağı ya da margarin
100 gr beyaz badem
3 su bardağı toz şeker
4 su bardağı süt
1 paket vanilya

Üzeri için:
3-4 çorba kaşığı acı badem likörü ya da tarçın
2 çorba kaşığı toz şeker

Yapılışı:
Kalın tabanlı, iyi ısı geçiren derin bir tencerede tereyağını eritip bademleri 2 dakika kadar kavurun. İrmiği ekleyip kısık ateşte devamlı karıştırarak kavurun. Bu işlemi en az 25-30 dakika sürdürün. Başka bir tencerede şeker, süt ve vanilyayı karıştırıp kaynatın. Karışımı kavrulmuş irmiğe ekleyip karıştırın. Tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte suyunu tamamen çekinceye kadar pişirin. Helva pişince üzerine 2 çorba kaşığı şeker serpin. Tencerenin üzerine bez ya da emici bir kağıt örterek kapağını kapatıp demlendirin. Ilınınca geniş ve düz bir servis tabağına kalıplarla şekil vererek yerleştirin. Üzerine likör dökerek ya da tarçın serperek servis edin.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder