Malzemeler:
1 kg kuzu pirzolası (10 adet)
Yarım çay kaşığı tuz
Taze çekilmiş karabiber
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı un
1 çorba kaşığı ayçiçek yağı
1 çorba kaşığı su
3 adet yumurta
1 su bardağı ufalanmış bayat ekmek içi ya da galeta unu
Sosu için:
3 çorba kaşığı eritilmiş margarin
Çeyrek limonun suyu
Çeyrek çay kaşığı kıyılmış maydanoz
Çeyrek çay kaşığı tuz
Sarı biber
Yapılışı:
Kuzu pirzolalarını bıçağın sırtıyla hafifçe bastırarak inceltin. Fazla yağlarını kesip tuz ve biberi serpin. Ayrı bir kapta 3 adet yumurta, 1 çorba kaşığı sıvı yağ ve 1 çorba kaşığı su ile bir karışım hazırlayın. Pirzolaları una, yumurtalı karışıma ve ufalanmış bayat ekmek içine bulayıp pane edilmek üzere hazır hale getirin. Bir tavada ayçiçek yağını kızdırın, yağ kızınca kuzu pirzolaları tavaya koyup bir kez alt üst ederek 7-8 dakika her iki yanı da altın sarısı bir renk alıncaya kadar pişirin. Diğer yandan, sos yağının bütün malzemelerini karıştırın. 2 santim çapında rulo haline getirip yağlı kağıda sarın ve buzdolabında sertleştirin. Pane kuzu pirzolalarını önceden ısıtılmış tabaklarda, üzerine birer parça metrdotel yağı koyarak sıcak servis edin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder