Malzemeler:
Yarım kg kuru fasulye
1 adet kangal sucuk
2 adet domates ya da 2 kaşık salça
1 yemek kaşığı dolusu margarin
1 baş büyük boy soğan
Tuz
Pul biber
2 adet yeşil sivri biber
Yapılışı:
Akşamdan fasulyeyi temizleyip bol su ile yıkayın. Sonra tencereye su doldurup ıslatın. Sabaha kadar bu tencerede bekletip yumuşamasını sağlayın. Soğanı ufak ufak doğrayın. Tencereye yağı koyup soğanı pembeleştirin, doğranmış domatesi ya da salçayı ilave edip biraz daha kavurun. Sonra fasulyeyi suyuyla beraber bu karışıma ilave edin, tuzunu ve biberini de ekleyerek pişirin. Sucukları halka halka doğrayıp tavanın içinde bir miktar yağla faxla kurutmadan kavurun. Fasulyelerin üzerine ekleyin ve kaynatıp tencerenin altını kapatın. Biraz dinlendirdikten sonra sıcak olarak servis edin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder