Malzemeler:
4 adet kuzu pirzola
1 adet patlıcan
Yarım çay bardağı süt
1 tatlı kaşığı un
1 yemek kaşığı kaşar peyniri rendesi
Çeyrek domates
1 adet sivri biber
1 dal maydanoz
1 yemek kaşığı tereyağı
Yapılışı:
Pirzolaları ızgara ya da teflon tavada kızartın. Patlıcanı közleyip kabuklarını temizleyin ve iyice ezerek soğumaya bırakın. Tereyağını kızdırıp unu kavurun. Patlıcanları ilave ederek iyice karıştırın. Kaşar rendesini ve sütü ilave edip karışımı bir taşım kaynatın. Servis tabağına beğendiği yayıp üzerine pirzolaları dizin. Közlenmiş domates ve biberle birlikte sıcak servis edin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder