13 Mart 2012 Salı

Kuşkonmaz Çorbası

Malzemeler:
Yarım kg kuşkonmaz
1 lt su
50 gr tuz
1 adet limon suyu
50 gr şeker
70 gr un
75 gr margarin
1 baş orta boy soğan
Bir tutam dereotu
2 çorba kaşığı çiğ krema

Yapılışı:
1 litre suya 50 gr tuz, bir limonun suyu, 50 gr şeker ilave ederek kaynamaya bırakın. Su kaynadıktan sonra kuşkonmazları suya atarak yarım saat haşlayın. Piştikten sonra çıkartıp süzün. Soğuttuktan sonra ince küçük küpler biçiminde doğrayın. Başka bir tencerede margarin ile yemeklik doğranmış soğanı kavurun. Unu ilave ederek hafifçe sarartın, içine kepçe kepçe su ilave edin. Topaksız kıvam almasını sağlayın. Hazırlanan bu sosu çorba için kullanacağınız suya ilave edin. Kuşkonmazları tencereye alın. Çorba kaynamaya başlayınca kremayı ve yeterli derecede tuzu ilave ederek lezzetlendirin. Doğranmış dereotunu üzerine serpiştirerek servis edin.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder