Malzemeler:
50 gr dolmalık fıstık
5-6 su bardağı et suyu
2 çorba kaşığı margarin
3 çorba kaşığı un
Tuz
Terbiyesi için:
1 adet yumurtanın sarısı
Yarım limon
Üzeri için:
1 çorba kaşığı tereyağı
Yeteri kadar kırmızı biber
Yapılışı:
Bir kapta margarini eritin. Dolmalık fıstıkları içerisine ilave ederek kavurun. Fıstıkları yakmadan başka bir kaba alın. Aynı yağda unu kavurun. Yavaş yavaş karıştırarak içerisine et suyunu ilave edin. Üzerine tuz dökün. Fıstıkları robottan geçirerek içerisine ekleyin ve bir süre kaynatın. Bir kapta yumurta sarısı ile limon suyunu çırpın ve bir kepçe tencereye koyarak bir taşım kaynatın. Daha sonra, bir kapta tereyağını kırmızı biberle yakın. Çorbanın üzerinde gezdirin. Limon dilimi ile sıcak olarak servis edin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder