Malzemeler:
225 gr beyaz çikolata
2,5 su bardağı süt kreması
Yarım su bardağı süt
5 adet yumurtanın sarısı
1 çorba kaşığı toz şeker
1 çay bardağı Hindistan cevizi
1 su bardağı çam fıstığı
Süsleme için:
225 gr sade çikolata
1 su bardağı krema
1 çorba kaşığı bal
Yapılışı:
Beyaz çikolatayı küçük parçalara bölüp yarım su bardağı kremayla birlikte karıştırarak benmari usulü eritin. Hindistan cevizi ekleyip karıştırın ve soğumaya bırakın. 1 su bardağı kremayı ayrı bir kapta koyulaşıncaya kadar çırpın. Beyaz çikolatalı karışıma ilave edin. 1 su bardağı krema ve yarım su bardağı sütü küçük bir tencerede kaynatın. Toz şeker ve yumurta sarılarını derin bir kapta çırpın. Çırpmaya ara vermeden kaynar sütü ilave edin. Karışımı tencereye alıp kısık ateşte karıştırarak koyulaşıncaya kadar 2-3 dakika pişirin. Kaynamadan ateşten alın ve karıştırarak soğutun. Çam fıstıklarını suda bekletip soyun. Dikdörtgen bir kalıbı streç folyo ile kaplayın. Beyaz çikolatalı karışım ile yumurtalı karışımı çırpın. Yarısını cam kalıba alın ve buzlukta 2 saat bekletin. Çam fıstıklarını yayıp üzerine kalan karışımı ekleyin. 8 saat daha buzlukta bekletin. Süsleme için sade çikolatayı benmari usulü eritin. Kremayı ayrı bir kapta ısıtın. Ateşten alıp çikolata ve balı ekleyin, karıştırarak ılıtın. Parfeyi servis tabağına çevirerek kalıptan çıkarın. Streç folyoyu bir bıçakla dilimleyin. Üzerini çikolata ile süsleyip servis edin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder