14 Mart 2012 Çarşamba

Sakızlı Tavukgöğsü

Malzemeler:
2 kahve fincanı pirinç unu
2 kahve fincanı mısır nişastası
5 su bardağı süt
2 su bardağı toz şeker
Yarım tavukgöğsü
Yarım çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı dövülmüş sakız

Yapılışı:
Tavuk etini haşlayıp lif lif didikleyin. Pirinç unu, nişasta, şeker ve sütü pişirdikten sonra 10 dakika mikserde çırpın. Çırpma işlemi bittikten sonra, üzerine tavuk etini ilave edin. Bir kepçe tavuk suyu ile beraber sakızı da ekleyerek tahta kaşıkla döve döve çırpın. (Hazırladığınız tavuk göğsünü ne kadar iyi döverseniz o kadar iyi olur.) Tavuk göğsünü yayvan bir tepsiye döküp soğuyunca üzerine, tarçın serperek servis edin.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder