14 Mart 2012 Çarşamba

Soğan Kebabı

Malzemeler:
Yarım kg yağlı kıyma
1 kg küçük kuru soğan
1 kahve fincanı nar pekmezi
Tuz
Karabiber

Yapılışı:
Kıymaya biraz tuz ve karabiberi ekleyin ve iyice yoğurun. Soğanları kabuklarını soymadan ortadan ikiye tam ayrılmayacak şekilde kesin. Etleri ceviz büyüklüğünde yuvarlayarak, kestiğiniz soğanları arasına yerleştirin ve sonra fırın tepsisine yerleştirin. Tepsi dolduktan sonra nar pekmezini üzerine dökün ve fırına verin. Etler kızarana kadar ve soğanlar yumuşak olana kadar pişirin. İçine etleri yerleştirdiğiniz soğanları, dikkatlice şişlere saplayın. Çok kızgın olmayan ateşin üstünde pişirerek servis edin.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder