21 Nisan 2012 Cumartesi

Elbasan Tava

Malzemeler:
500 gr kemikli kuzu eti
1 su bardağı un
1 su bardağı yoğurt
2 adet yumurta
2 yemek kaşığı margarin
1 baş soğan
1 çay bardağı su
Tuz
Karabiber
Pul kırmızı biber

Yapılışı:
Bir kap içerisinde yağ ile doğranmış soğanı hafifçe öldürün. İçerisine etleri atın. Bir çay bardağı su ile etleri tuzlayıp bir tepsiye yerleştirin. Üzerine karabiber ve pul kırmızıbiber gezdirin. Bir kapta yoğurt, yumurta ve unu top top olmaması için iyice çırpın. İçerisine et suyunu ilave edip karıştırın. Yapmış olduğunuz bu karışımı etlerin üzerine dökün. Üzeri kızarıncaya kadar orta ısılı fırında pişirin. Servis tabağını alın, sıcak olarak servis edin.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder