13 Nisan 2013 Cumartesi

Şakşuka

Malzemeler:

1 adet patlıcan
Kızartmak için sıvı yağ
1 adet kabak
Sos için 2 adet domates
1 adet patates
1 baş soğan
1 kahve fincanı zeytinyağı
2 adet biber
1 diş sarımsak
1 çay kaşığı sirke
Tuz

Yapılışı:

Kabak, patlıcan ve patatesin kabuklarını soyup küp biçiminde doğrayın. Patlıcanları tuzlayıp yarım saat bekletin. Yıkayıp suyunu süzün. Tavaya sıvı yağı alıp kızdırın. Önce patatesi sonra kabak ve patlıcanı kızartın. Servis tabağına alın. Sosu için, domateslerin kabuklarını soyup çekirdeklerini alın. Küçük küçük doğrayın. Zeytin yağını alıp yemeklik doğradığınız soğanları kavurun. Domatesleri ilave edin. Domates suyunu çekene kadar bekletin. Ezilmiş sarımsak, sirke ve tuz ilave edin. Küp doğranmış biberleri de sıvı yağda kızdırarak diğer sos malzemeleri ile birlikte kızartmaların üzerine dökün. Sıcak olarak servis ediniz.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder